36η εβδομάδα
Ελπίζουμε να απολαμβάνετε αυτές τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης

Έχετε φτάσει τις 36 εβδομάδες και το μωρό σας θα μπορούσε να γεννηθεί ανά πάσα στιγμή. Ελπίζουμε να απολαμβάνετε αυτές τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης.

Το μωρό σας συνεχίζει να βάζει βάρος (περίπου 28γρ την ημέρα), αλλά πιθανότατα δε θα παρατηρήσετε κάποια αλλαγή στο βάρος σας. Μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να μεγαλώσει το μωρό σας και μπορεί να νιώθετε πολύ κουρασμένη, αλλά να θυμάστε ότι όσο περισσότερο το μωρό σας βρίσκεται στο προστατευμένο περιβάλλον της μήτρας, μέχρι την πιθανή ημερομηνία τοκετού, τόσο καλύτερα είναι. Ενδέχεται να παρατηρήσετε αύξηση του αριθμού των συσπάσεων του BraxtonHicks. Αν αισθάνεστεδυσκολία να πάρετε ανάσα, είναι πιθανότατα επειδή η μήτρα είναι τώρα κάτω από τονθώρακα σας, προκαλώντας δυσκολία στην αναπνοή. Προς το τέλος της εγκυμοσύνης σας, το μωρό σας θα πάρει θέση προς τα κάτωκαι το σύμπτωμα υποχωρεί.Το μωρό θα εγκατασταθεί βαθύτερα στη λεκάνη σας και θα σας απαλλάξει από την πίεση στο διάφραγμα. Παρόλα αυτά μπορεί να αυξήσει την πίεση στην ουροδόχο κύστη, με αποτέλεσμα περισσότερες επισκέψεις στο μπάνιο.

Τι συμβαίνει με το μωρό σας

Το ωραίο χνουδωτό μαλλί (lanugo) που έχει καλύψει το δέρμα του μωρού σας αρχίζει να εξαφανίζεται μαζί με το σμήγμα. Το σμήγμα (Vernixcaseosa) είναι η παχιά, κρεμώδης ουσία που προστατεύει το δέρμα του μωρού σας, ενώ είναι βυθισμένο στο αμνιακό υγρό. Το μωρό σας θα καταπίνει και τα δύο μαζί, μαζί με κάποια ποσότητα αμνιακού υγρού, για να σχηματίσει το «μηκώνιο», την πρώτη του κένωση. Το μωρό σας είναι πιθανό να έχει μήκος 44,5 έως 48,3 εκ. και να ζυγίζει 2,6 έως 3,1 κιλά.

Συμβουλές για βελτίωση της εγκυμοσύνης σας

Εάν το στήθοςσας σαςκάνει να νιώθετε άβολα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ίσως θελήσετε να αρχίσετε να κοιμάστε με σουτιέν θηλασμού. Τα σουτιέν θηλασμού παρέχουν την απαραίτητη στήριξη πρινακόμα γεννηθεί το μωρό σας. Αυτά μπορούν,επίσης, να φορεθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας εάν αισθάνεστε πιο άνετα.

Τι πρέπει να προγραμματίσετε για αυτή την εβδομάδα

Η προετοιμασία για το νοσοκομείο μπορεί να είναι μία άβολη διαδικασία. Τώρα που έχετε φτάσει τις 36 εβδομάδες είναι καλό να ξεκινήσετε την προετοιμασία. Συζητήστε μαζί μας και δείτε τις συστάσεις μας σχετικά με την τσάντα για τον τοκετό birthbag.

Συμβουλές για τη βελτίωση της εγκυμοσύνης σας

Παρόλο που θα γεννήσετε σύντομα, συνεχίστε να παρακολουθείτε τις κινήσεις του μωρού σας.

Μπορεί να έχετε αγοράσει και / ή να σας έχουν δώσει πολλά δώρα για το μωρό σας. Καλό θα ήταν να περιμένετε για να αφαιρέσετε τις ετικέτες από τα ρουχαλάκια. Θα μπορούσαν να μην είναι το σωστό μέγεθος ή χρώμα. Αφήνοντας τις ετικέτες σε ορισμένα από αυτά, θα γλιτώσετεαπό πολλά προβλήματα και ταλαιπωρία.

Συμβουλές για τον σύντροφο

Σε τι βαθμό θέλετε να συμμετέχετε στη γέννηση του μωρού σας; Συζητήστε τις διάφορες επιλογές τόσο με τη σύντροφό σας, όσο και με μας. Θα σας επιτρέψουν να κόψετε τον ομφάλιο λώρο ή να είστε δίπλα στη σύντροφό σας;Είναι καλύτερα να μάθετε εκ των προτέρων τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, ώστε να έχετε χρόνο για οποιαδήποτε προετοιμασία.

Leave A Comment