Βιογραφικό Μαίας

Σύντομο βιογραφικό Μαίας

Στο ιατρείο μας παρέχονται υπηρεσίες Μαίας από την εξειδικευμένη Ελένη Π. Σπανοπούλου.

Ελένη Π. Σπανοπούλου MSc

Μαία

Η μαία Ελένη Σπανοπούλου γεννήθηκε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από το Λύκειο Πανοράματος με βαθμό «Λίαν Καλώς» και εισήχθη μετά από κατατακτήριες εξετάσεις στη Μαιευτική Σχολή του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης), το ίδιο έτος. Αμέσως μετά εργάστηκε για τέσσερα χρόνια στην Αίθουσα Τοκετών και στα Χειρουργεία της ιδιωτικής μαιευτικής και γυναικολογικής κλινικής «Γένεσις». Το έτος 2009 διορίστηκε στο Γ.Π.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στην Α΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Πανεπιστημιακή κλινική, στην οποία εργάζεται μέχρι σήμερα.

H εργασία της στην Αίθουσα Τοκετών, στα χειρουργεία και στην κλινική την εφοδίασαν με πολύτιμη και πολυετή εμπειρία. Διαθέτει πτυχίο υπολογιστών «ECDL», πτυχίο Αγγλικών «Proficiency» και πιστοποίηση για την αντιμετώπιση μαιευτικών επειγόντων περιστατικών «ALSO» (Advanced Life Support in Obstetrics). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης (MSc.) στη «Φροντίδα στον Σακχαρώδη Διαβήτη» με βαθμό «Άριστα» και με ειδικό ενδιαφέρον στον σακχαρώδη διαβήτη κύησης. Έχει παρακολουθήσει και έχει υπάρξει ομιλήτρια σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων. Έχει λάβει το βραβείο καλύτερης ελεύθερης ανακοίνωσης για εργασία που παρουσιάστηκε στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιών – Μαιευτών, «Τεκμηρίωση στη Μαιευτική Evidence- Based Midwifery» στο Ναύπλιο, το 2014. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην ψυχοπροφύλαξη και στον θηλασμό, καθώς και στη φροντίδα του νεογνού.

Παράλληλα έχει αναπτύξει κοινωνικό έργο με τη συμμετοχή της στην Ειδική Ομάδα Ενημέρωσης του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου με ομιλίες σε σχολεία και δήμους. Ιδιωτικά, συνεργάζεται με τον σύζυγό της Δρ. Παναγιώτη Νικολακόπουλο, ο οποίος είναι στρατιωτικός ιατρός, μαιευτήρας – χειρουργός γυναικολόγος.