Βιογραφικό

Βιογραφικό

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSC, PHD

Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος 

Ο ιατρός Παναγιώτης Νικολακόπουλος είναι επιμελητής (Αρχίατρος) στο Γυναικολογικό τμήμα του 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Είναι διδάκτωρ Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (PhD, ΑΠΘ) με τίτλο διδακτορικής διατριβής «Εκτίμηση των επιπέδων της humanin στον ορό εγκύων γυναικών με προεκλαμψία». Επίσης, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις «Κλινικές εφαρμογές μοριακής ιατρικής» με ειδικό ενδιαφέρον στην προεκλαμψία και στον καρκίνο των ωοθηκών (MSc.).

100%

Προληψη
Αντισυλληψη

100%

Γυναικολογία

100%

Κύηση

100%

Επεμβάσεις

Σύντομο Βιογραφικό

Αποφοίτησε από το Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά και στη συνέχεια εισήχθη με τον θεσμό τον πανελληνίων εξετάσεων στο Ιατρικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).

Αρχή

2003

Υπηρέτησε για δύο χρόνια στον Σταθμό Επανακτησίμων (ΣΤΕΠ) της νήσου Ρόδου.

2005

Ξεκίνησε την ειδίκευσή του για ένα έτος στη Α΄ Χειρουργική κλινική του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, και για τέσσερα έτη στην Α΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Πανεπιστημιακή κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

2015

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις «Κλινικές εφαρμογές μοριακής ιατρικής» με ειδικό ενδιαφέρον στην προεκλαμψία και στον καρκίνο των ωοθηκών (MSc.).

2002

Μετά από επιτυχή φοίτηση έξι ετών ορκίστηκε Ανθυπίατρος και αποφοίτησε από το Ιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Ακολούθησε η μονοετής εκπαίδευση στη Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού στην Αθήνα .

2011

Μετά την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας εργάστηκε για έναν χρόνο στο 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στο 424 ΓΣΝΕ ως Επιμελητής του Γυναικολογικού τμήματος.

2017

Διδάκτωρ Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (PhD, ΑΠΘ) με τίτλο διδακτορικής διατριβής «Εκτίμηση των επιπέδων της humanin στον ορό εγκύων γυναικών με προεκλαμψία».

2019

Το διάστημα Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2019 παρακολούθησε επιτυχώς στο Μιλάνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορούσε στην χειρουργική αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου και ιδιαίτερα του καρκίνου των ωοθηκών (Gynecologic oncology surgery – Milan, Italy 2019).
_MG_2170
Διαβάστε το σύντομο Βιογραφικό του Ιατρού
Υπηρεσίες

Εξειδικευμένες συμβουλευτικές, διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες

Πάντοτε, με γνώμονα τις αρχές της τεκμηριωμένης ιατρικής (evidence based medicine). Με αρωγό τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρωτόκολλα (guidelines). Οι υπηρεσίες μας καλύπτουν όλο το φάσμα της σύγχρονης Μαιευτικής – Γυναικολογίας.

ΠΡΟΛΗΨΗ / ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ

Παραδοσιακά, το τεστ Παπανικολάου, η πυελική εξέταση, οι προληπτικές εξετάσεις για τον μαστό και φυσικά η παροχή συμβουλών αντισύλληψης αποτελούν τα πρωταρχικά τους στοιχεία.

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

Θέτοντας ως προτεραιότητα την ψυχική, πνευματική και σωματική υγεία της γυναίκας δίνουμε συμβουλές και λύσεις σε θέματα που απασχολούν τις γυναίκες όλων των ηλικιών.

ΚΥΗΣΗ

Παρέχουμε ολοκληρωμένη μαιευτική φροντίδα, όπως την παρακολούθηση κυήσεων υψηλού κινδύνου, τη διενέργεια του τοκετού και την υποστήριξη στην περίοδο της λοχείας.

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Παρέχουμε όλο το φάσμα των χειρουργικών επεμβάσεων λαπαροσκοπικά ή κλασικά (ανοιχτές κοιλιακές και κολπικές επεμβάσεις).

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Σκοπός μας η διευκρίνηση κάθε απορίας και η ενημέρωση σε θέματα που αφορούν στην περίοδο της εγκυμοσύνης, στην προετοιμασία τοκετού, στον θηλασμό και στην περιποίηση νεογνού.

Σημαντικές Πιστοποιήσεις

Η γυναικολογία αλλάζει συνεχώς και η επικαιροποίηση των γνώσεων είναι σημαντική για όλους τους γυναικολόγους και όχι μόνο.

Αρχή

2009

Πρόγραμμα “Fetal monitoring training system” (K2MS 20090716-11).

2013

Έχει παρακολουθήσει επιτυχώς τα προγράμματα επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης με τίτλο «Μάνατζμεντ υπηρεσιών υγείας» και «Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στις υπηρεσίες υγείας».

2019

Διαθέτει πιστοποίηση στη διενέργεια διαγνωστικής κολποσκόπησης (HSCCP: D.1921.632).

2021

Ανανέωση πιστοποίησης στη διενέργεια διαγνωστικής κολποσκόπησης (HSCCP: D.1921.632) (2021).

2003

Συμμετείχε επιτυχώς στο πρόγραμμα ATLS (Advanced Trauma and Life Support) (2003).

2010

Πρόγραμμα ALSO (Advanced Life Support in Obstetrics) (2010) και σεμινάριο εκπαιδευτών ALSO.

2019

Ολοκλήρωσε επιτυχώς τις εξετάσεις πιστοποίησης του International Ovarian Tumor Analysis (IOTA variables, simple rules and subjective assessment of ultrasound images of adnexal masses).

2020

Διαθέτει πιστοποίηση ολοκλήρωσης του σουηδικού προγράμματος εκπαίδευσης στο καρδιοτοκογράφημα (interactive Swedish educational program “CTG & Fetalmonitoring”).
_MG_2170
ΟΜΑΔΑ

It’s always a joy to hear that the work we do, has positively reviews.

ΕΛΕΝΗ Π. ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ MSC

Μαία