27η εβδομάδα
Μπορείτε να αισθανθείτε το μωρό σας να κινείται!

Από αυτό το σημείο της εγκυμοσύνης, μπορείτε να αισθανθείτε το μωρό σας να κινείται πολύ περισσότερο. Πολλές γυναίκες βρίσκουν αυτές τις κινήσεις καθησυχαστικές και συχνά συμβάλλουν στην ενίσχυση της σχέσης μεταξύ μητέρας και παιδιού.Μερικές κινήσεις του μωρού σας μπορεί να οφείλονται σε λόξιγκα. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και μπορεί να συμβαίνει αρκετά συχνά, καθώς οι πνεύμονες του μωρού σας συνεχίζουν να ωριμάζουν.

Τι συμβαίνει με το μωρό σας

Η εξέλιξη που συμβαίνει σε αυτό το στάδιο μπορεί να φαίνεται μικρή και ασήμαντη, αλλά είναι πολύ σημαντική ,καθώς το μωρό σας προετοιμάζεται για τον τοκετό. Τα νεύρα στα αυτιά αναπτύσσονται και επιτρέπουν στο μωρό σας να ανταποκρίνεται πιο σταθερά στους ήχους.Το μωρό σας έχει μήκος 35 εκατοστά και ζυγίζει 1 κιλό.

Συμβουλές για τον σύντροφο

Καθώς η σύντροφός σας διανύει αυτές τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, μπορεί να υπάρχουν ορισμένες ασχολίες του σπιτιού που γίνονται δύσκολες και / ή ακόμη και επικίνδυνες γι’αυτήν. Προσφερθείτε να τη βοηθήσετε για παράδειγμα στην τοποθέτηση αντικειμένων σε ψηλά ράφια. Αυτές οι μικρές χειρονομίες μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά.Καθώς η σύντροφός σας φτάνει στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, μπορεί να αρχίσει να αισθάνεται λιγότερο ελκυστική. Είναι σημαντικό να της λέτε πόσο όμορφη είναι πραγματικά και να προσπαθείτε να την κάνετε να νιώθει ξεχωριστή.