22η εβδομάδα
Πλέον μπορείτε να ψηλαφίσετε τον πυθμένα της μήτρας σας περίπου στα δύο εκατοστά πάνω από τον ομφαλό σας

Το μωρό σας συνεχίζει να αυξάνει το βάρος. Το μωράκι σας είναι σχεδόν 25 εκατοστά από το κεφάλι έως τις πατούσες και ζυγίζει περίπου 400 γραμμάρια. Μοιάζει πολύ με νεογέννητο, μόνο που είναι σαφέστατα μικρότερο σε μέγεθος. Το δέρμα του είναι ρυτιδωμένο, τα χειλάκια του αρχίζουν να ξεχωρίζουν και τα μάτια του έχουν σχηματιστεί πλήρως χωρίς όμως να έχουν ακόμα χρώμα στην ίριδα. Τα βλέφαρα και τα φρύδια έχουν πάρει πια την τελική τους θέση.Τις επόμενες εβδομάδες, το χνούδι «Lanugo» που καλύπτει το σώμα του μωρού σας, μπορεί να αρχίσει να σκουραίνει.

Συμβουλές για βελτίωση της εγκυμοσύνης σας

Πολλές γυναίκες έχουν τον φόβο ενός πρόωρου τοκετού, ειδικά αν νιώθουν πόνο χαμηλά στην κοιλιά, κράμπες ή αυξημένες κολπικές εκκρίσεις. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί είτε να είναι φυσιολογικά, είτε ενδεικτικά πρόωρου τοκετού. Για κάθε ανησυχία σας, επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι πρέπει να προγραμματίσετε για αυτή την εβδομάδα

Εάν εργάζεστε αυτήν την περίοδο, θα πρέπει να προετοιμάζεστε για την άδεια μητρότητας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μιλήσει τόσο με τον προϊστάμενό σας, όσο και με το τμήμα ανθρώπινουδυναμικού για να διασφαλίσετε ότι όλοι είναι ενημερωμένοι.Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται πόσο καιρό θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται ενώ είναι έγκυες. Ορισμένες γυναίκες θα σταματήσουν να εργάζονται γύρω στον 7ο  ή τον 8ο  μήνα, ενώ άλλες γυναίκες εργάζονται μέχρι την ημέρα τοκετού. Δεν υπάρχει σωστή ή λανθασμένη απάντηση στο για πόσο χρόνο θα πρέπει να εργαστείτε.

Αν δεν το έχετε ήδη κάνει μη διστάσετε να κλείσετε ένα ραντεβού με τη μαία μας. Θα σας δοθεί η δυνατότητα να συζητήσετε, να εκφράσετε τις ανησυχίες σας και να ενημερωθείτε για τα θέματα που σας απασχολούν.