Βιογραφικό Ιατρού

Ο ιατρός Παναγιώτης Νικολακόπουλος είναι επιμελητής στο Γυναικολογικό τμήμα του 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι διδάκτωρ Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (PhD, ΑΠΘ) με τίτλο διδακτορικής διατριβής «Εκτίμηση των επιπέδων της humanin στον ορό εγκύων γυναικών με προεκλαμψία»(2017) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις «Κλινικές εφαρμογές μοριακής ιατρικής» με ειδικό ενδιαφέρον στην προεκλαμψία και στον καρκίνο των ωοθηκών (MSc.) (2015). Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Αποφοίτησε από το Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά και στη συνέχεια εισήχθη με τον θεσμό τον πανελληνίων εξετάσεων στο Ιατρικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) (1996). Μετά από επιτυχή φοίτηση έξι ετών ορκίστηκε Ανθυπίατρος και αποφοίτησε από το Ιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) (2002). Ακολούθησε η μονοετής εκπαίδευση στη Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού στην Αθήνα (2002), ενώ υπηρέτησε για δύο χρόνια στον Σταθμό Επανακτησίμων (ΣΤΕΠ) της νήσου Ρόδου (2003). Το 2005 ξεκίνησε την ειδίκευσή του για ένα έτος στη Α΄ Χειρουργική κλινική του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, και για τέσσερα έτη στην Α΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Πανεπιστημιακή κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2007).
Μετά την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας εργάστηκε για έναν χρόνο στο 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στο 424 ΓΣΝΕ ως Επιμελητής του Γυναικολογικού τμήματος (2011).
Το διάστημα Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2019 παρακολούθησε επιτυχώς στο Μιλάνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορούσε στην χειρουργική αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου και ιδιαίτερα του καρκίνου των ωοθηκών (Gynecologic oncology surgery – Milan, Italy 2019).
Έχει παρακολουθήσει και έχει υπάρξει ομιλητής σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων. Είναι συγγραφέας επιστημονικών μελετών, που έχουν δημοσιευθεί σε Ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά, καθώς και τριών κεφαλαίων στο βιβλίο «Λαπαροσκοπική χειρουργική στη Γυναικολογία». Ο ιατρός είναι παντρεμένος με την μαία Ελένη Σπανοπούλου.
Επιμορφώσεις – μετεκπαιδευτικά σεμινάρια «courses» Έχει παρακολουθήσει επιτυχώς τα προγράμματα επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης με τίτλο «Μάνατζμεντ υπηρεσιών υγείας» και «Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στις υπηρεσίες υγείας»(2013). Συμμετείχε επιτυχώς στο πρόγραμμα ATLS (Advanced Trauma and Life Support) (2003), στο πρόγραμμα ALSO (Advanced Life Support in Obstetrics) (2010) και στο σεμινάριο εκπαιδευτών ALSO (2010). Έχει ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα “Fetal monitoring training system” (K2MS 20090716-11) (2009). Διαθέτει πιστοποίηση ολοκλήρωσης του σουηδικού προγράμματος εκπαίδευσης στο καρδιοτοκογράφημα (interactive Swedish educational program “CTG & Fetalmonitoring”)(2020). Ολοκλήρωσε επιτυχώς τις εξετάσεις πιστοποίησης του International Ovarian Tumor Analysis (IOTA variables, simple rules and subjective assessment of ultrasound images of adnexal masses) (2019). Διαθέτει πιστοποίηση στη διενέργεια διαγνωστικής κολποσκόπησης (HSCCP: D.1921.632) (2019).
Ανανέωση πιστοποίησης στη διενέργεια διαγνωστικής κολποσκόπησης (HSCCP: D.1921.632) (2021)