Τα επτά συνηθέστερα “ενοχλήματα” που μπορεί να βιώσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας

Η περίοδος της εγκυμοσύνης, δυστυχώς, δεν είναι πάντα ρόδινη, καθώς μερικές φορές παρατηρούνται κάποια ενοχλητικά συμπτώματα. Μην ξεχνάτε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της θαυμάσιας περιόδου αναπτύσσεται ένας νέος ανθρώπινος οργανισμός. Μέσα στο σώμα σας συμβαίνουν τόσες πολλές αλλαγές, κυρίως λόγω των αλλαγών στις ορμόνες σας. Οι αλλαγές αυτές μπορούν να προκαλέσουν ποικίλα και συχνά ενοχλητικά συμπτώματα για τα οποία κανείς δεν προειδοποιεί τις μέλλουσες μανούλες.

Παρακάτω παρουσιάζονται τα επτά συχνότερα “ενοχλήματα” της εγκυμοσύνης, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για να τα αντιμετωπίσετε:

1.Πρωινή ναυτία

Περισσότερο από το 60% των εγκύων γυναικών παρουσιάζουν πρωινή ή και ολοήμερη ναυτία. Ευτυχώς, στο μεγαλύτερο ποσοστό των εγκύων οι ναυτίες περιορίζονται στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Μάθετε εύκολους και απλούς τρόπους να τις αντιμετωπίσετε […]

2. Αδυναμία, λήθαργος, κούραση

Το αίσθημα κόπωσης αποτελεί ένα ακόμα πολύ συνηθισμένο σύμπτωμα κατά τη διάρκεια του 1ου και του 3ου τριμήνου της κύησης. Περισσότερες από τις μισές έγκυες γυναίκες βιώνουν αυτό το σύμπτωμα. Διαβάστε χρήσιμες συμβουλές για να διατηρήσετε την ενέργειά σας […].

3. Δυσπεψία και αίσθημα καύσους

Οι καούρες κατά τη διάρκεια της κύησης, αν και συχνές, δεν αποτελούν ανησυχητικό σύμπτωμα. Μπορούν, όμως, να προκαλέσουν δυσφορία, πόνο σε κάποιες γυναίκες ή να εμποδίσουν, την απαραίτητη για εσάς και το μωρό σας, λήψη τροφής […].

4. Δυσκοιλιότητα 

Πάνω από το 70% των εγκύων γυναικών έρχονται αντιμέτωπες με τη δυσκοιλιότητα κατά τη διάρκεια της κύησης. Μάθετε πώς μπορείτε να αποφύγετε ή να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα […].

5. Αϋπνία 

Το 78% των εγκύων γυναικών αναφέρουν ότι υποφέρουν από διαταραχές ύπνου κατά τη διάρκεια της κύησης. Ενημερωθείτε σωστά, καθώς η αϋπνία μπορεί να αποτελεί τα πρώιμα σημεία μίας έλλειψης απαραίτητων θρεπτικών συστατικών ή εμφάνισης αναπνευστικών διαταραχών (υπνική άπνοια) […].

6. Πονόδοντος και ούλα που αιμορραγούν

Η στοματική υγιεινή κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης δε θα πρέπει να παραμελείται υπό το βάρος πιο έκδηλων ενοχλήσεων και προβλημάτων της κύησης. Ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν […].

7. Πονοκέφαλοι και Ημικρανίες 

Ο πονοκέφαλος κατά τη διάρκεια της κύησης είναι ποικίλης αιτιολογίας. Καθώς είναι αρκετά ενοχλητικός, μάθετε πώς μπορείτε να ανακουφιστείτε από τους πονοκεφάλους και να τους αποφύγετε και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας […].

Οι μικρές «χαρές» της εγκυμοσύνης …